Sposób przygotowania:
Śledzie po kaszubsku
Cebulę obrać i pokroić w półplastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Gdy cebula będzie już szklista i miękka dodać koncentrat pomidorowy, keczup, rodzynki i przyprawy. Wszystko wymieszać, odstawić do wystudzenia.Śledzie wymoczyć wcześniej we wodzie aby pozbyć się słonego smaku. Pokroić na kawałki, u mnie kawałki na jeden kęs. Pokrojone śledzie wymieszać z wystudzonym sosem. Gdyby sos zrobił się za gęsty dodać odrobinę oleju. Wszystko dokładnie wymieszać. Śledzie przełożyć do słoika i wstawić do lodówki na 1-2 doby aby się przegryzły.
![Śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-po-kaszubsku-320899.jpg)
![Śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-po-kaszubsku-320900.jpg)
![Śledzie po kaszubsku Śledzie po kaszubsku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sledzie-po-kaszubsku-320901.jpg)
weronikaS