ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim są bardzo smaczne. Tych śledzi nie kroję na mniejsze kawałki tylko zwijam i układam w słoiczku, ale to już jak kto woli.

Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim

Składniki:

Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim

 

Sposób przygotowania:

Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim

ETAP 1:

Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i w całości włożyć do słoika.

Cebule pokroić w małe piórka i przelać na sicie gorącą wodą, a następnie zimną. Korniszona pokroić w kostkę.

Wymieszać cebulę z ogórkiem i czosnkiem niedźwiedzim. Włożyć do słoiczka. Całość zalać olejem rzepakowym.

Poprzekręcać kilka razy zakręcony słoiczek do góry denkiem, żeby wszystko się lepiej wymieszało. Wstawić do lodówki, a później zajadać.

Smacznego.