Sposób przygotowania:
Śledzie na żółto ze śmietaną
Filety śledziowe płuczemy w zimnej wodzie dwa razy, zalewamy zimną wodą wlewamy trochę octu i odstawiamy na całą noc w zimne miejsce.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę zalewamy wrzącą wodą na chwilę przelewamy następnie zimną wodą odsączamy na sitku.
Korniszony kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy drobno. Koperek siekamy drobno ja użyłam mrożonego. Filety śledziowe odsączamy kroimy w ukośne paseczki przekładamy do miski. Do śledzi dodajemy pokrojone składniki.
Przygotowanie sosu. Do śmietany wlewamy pół szklanki zalewy z korniszonów dodajemy zieloną czubricę ,pieprz,kurkumę i curry dokładnie mieszamy składniki zalewy
. Sos wlewamy do śledzi mieszamy. Najlepiej odstawić przygotowane śledzie aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
Cebule obieramy i kroimy w kostkę zalewamy wrzącą wodą na chwilę przelewamy następnie zimną wodą odsączamy na sitku.
Korniszony kroimy w kostkę. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Por kroimy drobno. Koperek siekamy drobno ja użyłam mrożonego. Filety śledziowe odsączamy kroimy w ukośne paseczki przekładamy do miski. Do śledzi dodajemy pokrojone składniki.
Przygotowanie sosu. Do śmietany wlewamy pół szklanki zalewy z korniszonów dodajemy zieloną czubricę ,pieprz,kurkumę i curry dokładnie mieszamy składniki zalewy
. Sos wlewamy do śledzi mieszamy. Najlepiej odstawić przygotowane śledzie aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
gusia1000