Sposób przygotowania:
Kopytka z jarmużem
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.Ugniatamy praską do ziemniaków lub przekręcamy przez maszynkę. Ziemniaki łączymy z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną, jajkiem, dodajemy sól do smaku .Dosypujemy pokrojony jarmuż i mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto z którego formujemy wałeczki. Wałeczki kroimy na małe kawałki około 4cm.
Wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 4 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową i nakładamy ciepłe na talerze. Okraszamy tłuszczem dowolnym lub stopionym boczkiem.
Smacznego
Wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 4 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową i nakładamy ciepłe na talerze. Okraszamy tłuszczem dowolnym lub stopionym boczkiem.
Smacznego
kasia900