Sposób przygotowania:
Śledzie z marynowanymi opieńkami
Śledzie solone moczymy w zimnej wodzie, aż stracą słoność. Kroimy na małe kawałki i przekładamy do miski.
Cebulę obieramy, kroimy w dość drobną kostkę i sparzamy przez chwilę wrzątkiem. Studzimy i dodajemy do śledzi.
Marynowane opieńki kroimy na drobne kawałki. Przekładamy również do miski, wlewamy olej i połowę zalewy z opieńków. Doprawiamy kolorowym pieprzem i mieszamy.
Odstawiamy do lodówki do wymieszania się smaków.
Cebulę obieramy, kroimy w dość drobną kostkę i sparzamy przez chwilę wrzątkiem. Studzimy i dodajemy do śledzi.
Marynowane opieńki kroimy na drobne kawałki. Przekładamy również do miski, wlewamy olej i połowę zalewy z opieńków. Doprawiamy kolorowym pieprzem i mieszamy.
Odstawiamy do lodówki do wymieszania się smaków.