WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 830]

Śledzie z marynowanymi opieńkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosta i smaczna sałatka śledziowa z cebulką i marynowanymi opieńkami. Grzyby nadają śledziom zupełnie innego smaku.

Śledzie z marynowanymi opieńkami

Składniki:

Śledzie z marynowanymi opieńkami

 

  • 3 płaty śledziowe
  • 1 mały słoik opieniek marynowanych
  • 2 cebule
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki zalewy z grzybów
  • kolorowy pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie z marynowanymi opieńkami
Śledzie solone moczymy w zimnej wodzie, aż stracą słoność. Kroimy na małe kawałki i przekładamy do miski. 

Cebulę obieramy, kroimy w dość drobną kostkę i sparzamy przez chwilę wrzątkiem. Studzimy i dodajemy do śledzi. 

Marynowane opieńki kroimy na drobne kawałki. Przekładamy również do miski, wlewamy olej i połowę zalewy z opieńków. Doprawiamy kolorowym pieprzem i mieszamy. 

Odstawiamy do lodówki do wymieszania się smaków.