Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Pizzerinki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka przekąska, która świetnie smakuje na ciepło, ale też po przestudzeniu. Dodatki można oczywiście dopasować do swoich preferencji.

Pizzerinki z ciasta francuskiego

Składniki:

Pizzerinki z ciasta francuskiego

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 9 płaskich łyżek ketchupu
  • przyprawa do dań kuchni włoskiej
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 18 czarnych oliwek
  • 9 małych plastrów szynki
  • 5 plastrów sera żółtego

Sposób przygotowania:

Pizzerinki z ciasta francuskiego

ETAP 1:

Pizzerinki z ciasta francuskiego
Z ciasta francuskiego wycinamy 9 kawałków w kształcie kół

Ciasto francuskie rozwijamy i za pomocą szklanki wycinamy z niego koła. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kawałek ciasta smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą.

ETAP 2:

Pizzerinki z ciasta francuskiego
Na każdym kawałku ciasta układamy porcję dodatków

Papryki myjemy i kroimy w paseczki. Oliwki odsączamy z zalewy i kroimy na połówki. Plastry szynki kroimy na mniejsze kawałki. Na każdym kawałku ciasta układamy porcję dodatków.

ETAP 3:

Pizzerinki z ciasta francuskiego
Pizzerinki przykrywamy żółtym serem i pieczemy

Na wierzch dajemy kawałek sera.

Pizzerinki pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 minut.