Sposób przygotowania:
Śledzie z małym wyskokiem tylko dla dorosłych
Śledzie odsączyć z zalewy, pokroić na kawałki odpowiedniej wielkości.
Cztery ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę, dodać rodzynki wcześniej namoczone w nalewce, nie muszą być dobrze odsączone, można dodać też troszkę nalewki. Dodać przecier pomidorowy i cebulkę marynowaną w zalewie octowej, wszystko razem dobrze wymieszać.
Można doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem i dwoma łyżkami oleju słonecznikowego.
Cztery ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę, dodać rodzynki wcześniej namoczone w nalewce, nie muszą być dobrze odsączone, można dodać też troszkę nalewki. Dodać przecier pomidorowy i cebulkę marynowaną w zalewie octowej, wszystko razem dobrze wymieszać.
Można doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem i dwoma łyżkami oleju słonecznikowego.
tomeo
ajrinwu