jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Śledzie z rodzynkami i grzybkami w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wykwintna przekąska na specjalną okazję

Śledzie z rodzynkami i grzybkami w occie

Składniki:

Śledzie z rodzynkami i grzybkami w occie

 

  • opakowanie płatów śledziowych
  • garść rodzynek
  • słoiczek grzybków w occie
  • olej
  • cebula
  • cukier
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie z rodzynkami i grzybkami w occie
Płaty śledziowe pokrój na niewielkie kawałki. Cebulę obierz, posiekaj. Grzybki pokrój bardzo drobno. Do miski włóż pokrojone płaty śledziowe, cebulę, wrzuć rodzynki i posiekane grzybki ( nie osączaj ich z zalewy, dzięki temu przystawka będzie miała ciekawy smak). Potrawę skrop obficie olejem (ja dodaję olej winogronowy, bo jest absolutnie pozbawiony smaku). Składniki dobrze wymieszaj, przypraw do smaku pieprzem i cukrem, odstaw przynajmniej na 2 dni, by wszystkie smaki się ładnie połączyły. Smacznego !