jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Śledzik po fińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czy to na przekąskę, czy to na kolację, zawsze odpowiedni.

Śledzik po fińsku

Składniki:

Śledzik po fińsku

 

  • 20 dag płatów śledziowych
  • spory słoik majonezu
  • 2 cebule
  • 4 jajka na twardo
  • 10 dag startego żółtego sera
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzik po fińsku
Płaty śledziowe pokrój na kawałki, połóż na dnie salaterki, posmaruj majonezem, oprósz pieprzem. Posyp pokrojoną w kostkę cebulę, posmaruj majonezem, oprósz pieprzem. Na to połóż pokrojone w kostkę jajka na twardo, znów majonez i pieprz. Po wierzchu posyp startym żółtym serem. Smacznego !