kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

śledzik pod pierzynką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Śledzie pod kolorową pierzynką.

śledzik pod pierzynką

Składniki:

śledzik pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

śledzik pod pierzynką
Gotujemy buraczki w osolonej wodzie do miękkości-w skórce!Studzimy,obieramy i trzemy na wiórki.Jajka gotujemy na twardo,studzimy,obieramy i siekamy w kosteczkę.
Śledzie krótko namaczamy w wodzie-około 30 minut.Wyjmujemy,osuszamy i kroimy w paseczki poprzecznie do każdego płata.Majonez mieszamy z jogurtem na sos.Układamy w misce kolejno warstwy (licząc od dołu)-buraczki,majonez,śledzie,majonez,jajka,
buraczki,majonez, jajka.Jajka zawsze muszą być na samej górze.Smacznego!

Tagi:

jajko jajka