Sposób przygotowania:
śledzik pod pierzynką
Gotujemy buraczki w osolonej wodzie do miękkości-w skórce!Studzimy,obieramy i trzemy na wiórki.Jajka gotujemy na twardo,studzimy,obieramy i siekamy w kosteczkę.
Śledzie krótko namaczamy w wodzie-około 30 minut.Wyjmujemy,osuszamy i kroimy w paseczki poprzecznie do każdego płata.Majonez mieszamy z jogurtem na sos.Układamy w misce kolejno warstwy (licząc od dołu)-buraczki,majonez,śledzie,majonez,jajka,
buraczki,majonez, jajka.Jajka zawsze muszą być na samej górze.Smacznego!
Śledzie krótko namaczamy w wodzie-około 30 minut.Wyjmujemy,osuszamy i kroimy w paseczki poprzecznie do każdego płata.Majonez mieszamy z jogurtem na sos.Układamy w misce kolejno warstwy (licząc od dołu)-buraczki,majonez,śledzie,majonez,jajka,
buraczki,majonez, jajka.Jajka zawsze muszą być na samej górze.Smacznego!
emila982