Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z selerem i ananasem
Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu obłupiamy ze skorupek, kroimy w kostkę.
Selera odsączamy z zalewy, odciskamy, podobnie robimy z kukurydzą.
Ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę kroimy w kostkę.
Majonez łączymy ze szczyptą soli.
Sałatkę układamy warstwami: ser seler- majonez -
ananas - szynka - ketchup - kukurydza - majonez - jajka.
Selera odsączamy z zalewy, odciskamy, podobnie robimy z kukurydzą.
Ananasa odsączamy z zalewy, kroimy w kostkę.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Szynkę kroimy w kostkę.
Majonez łączymy ze szczyptą soli.
Sałatkę układamy warstwami: ser seler- majonez -
ananas - szynka - ketchup - kukurydza - majonez - jajka.