Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanymi warzywami i krewetkamiETAP 1:
Cukinię kroimy w kostkę, papryki w paseczki, a paseczki na połówki. Warzywa obsypujemy solą, pieprzem, oregano, polewamy oliwą, smażymy na patelni grillowej.
ETAP 2:
Rukolę myjemy, osuszamy, przekładamy do salaterki. Dodajemy pomidorki pokrojone na ćwiartki. Dodajemy warzywa z patelni grillowej.
Robimy sos. Czosnek kroimy drobno, łączymy z oliwą i musztardą, mieszamy.
Sos dodajemy do sałatki, mieszamy.
ETAP 3:
Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy jelitka.
Czosnek kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy czosnek, dodajemy krewetki, smażymy, przyprawiamy solą, pieprzem i chili.
Krewetki układamy na sałatce. Podajemy od razu po przygotowaniu, z ciepłymi krewetkami.