Sposób przygotowania:
Śledziowy tatar świąteczny
Filety śledziowe mocze około 1,5 - 2 godzin w mleku.
Następnie wymyje ,osuszam i kroje na mniejsze kawałki.
Wkładam do miski.
Dodaje pokrojoną paprykę konserwową oraz konserwowe pokrojone w kostkę ogórki.
Następnie dodaje obraną pokrojoną cebule ,posiekaną natkę pietruszki ,ugotowane pokrojone w kostkę jajka.
Dodaje musztardę, przyprawy oraz łyżkę miodu.
Wszystko razem delikatnie mieszam.
Na talerzu ustawiam metalowe poręcze ,napełniam je sałatką śledziową czyli tatarem i ozdabiam według uznania
Następnie wymyje ,osuszam i kroje na mniejsze kawałki.
Wkładam do miski.
Dodaje pokrojoną paprykę konserwową oraz konserwowe pokrojone w kostkę ogórki.
Następnie dodaje obraną pokrojoną cebule ,posiekaną natkę pietruszki ,ugotowane pokrojone w kostkę jajka.
Dodaje musztardę, przyprawy oraz łyżkę miodu.
Wszystko razem delikatnie mieszam.
Na talerzu ustawiam metalowe poręcze ,napełniam je sałatką śledziową czyli tatarem i ozdabiam według uznania
gusia1000