lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Tatar ze śledzia korzennego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Kochani dzisiaj będzie coś nowego innego , coś co jeszcze nie jedliście . Najpierw musiałam zrobić z nim coś do jedzenia , a potem spróbować czy faktycznie jest jadalne.

Tatar ze śledzia korzennego  Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar ze śledzia korzennego

 

  • filet korzenny SEKO 200 g

 

  • cebula biała 1 szt

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia korzennego
Filet odsączamy z zalewy korzennej i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy z łupinki i kroimy w drobną kosteczkę. Pomidory sparzamy i kroimy w drobna kostkę. Przygotowujemy małe naczynka aby wyszło 10 szt. U mnie to były takie specjalne " łyżeczki " Do każdej " łyżeczki " włożyłam do środka pokrojonego fileta. Na około fileta położyłam do połowy pokrojoną w kosteczkę cebule. Od drugiej polowy położyłam sparzonego pomidora pokrojonego w kostkę. Tak oto podałam mój tatar śledziowy jako zagrychę do alkoholu czyli wódy , wódki jak kto woli :P
Tatar ze śledzia korzennego
Do każdej
Tatar ze śledzia korzennego
Na około fileta położyłam do połowy pokrojoną w kosteczkę cebule.
Tatar ze śledzia korzennego
Od drugiej polowy położyłam sparzonego pomidora pokrojonego w kostkę.