jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Ślimaczki cudaczki na waflach ryżowych.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zawijaski śledziowe z jajeczkami przepiórczym.i

Ślimaczki cudaczki na waflach ryżowych. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ślimaczki cudaczki na waflach ryżowych.

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 2 płaty śledziowe
  • 4 jajeczka przepiórcze
  • 1 cebula
  • ocet winny do skropienia
  • liełki brokuła
  • 2 liście sałaty
  • goździki

Sposób przygotowania:

Ślimaczki cudaczki na waflach ryżowych.
Filety śledziowe posypujemy posiekaną cebulą i skropiamy octem winnym - odstawiamy na 1 godzinę. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo i obieramy. śledzie zawijamy, z jajek robimy główkę i spinamy z tułowiem wykałaczką. Z gożdzikó robimy oczka i noski. Układamy na waflach na sałacie i kiełkach.
Ślimaczki cudaczki na waflach ryżowych.
Etap 1
Ślimaczki cudaczki na waflach ryżowych.
Etap 2

Tagi:

sałata