Sposób przygotowania:
Mini muffinki z niebieskim serem i gruszkąPrzygotowanie składników:
1. Gruszki odsącz z zalewy i posiekaj na drobne kawałki
2. Ser zetrzyj na drobnych oczkach na wiórki.
Składniki suche:
3. Do dużej miski przesyp mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj.
4. Dodaj gruszki i ser i ponownie wymieszaj łyżką do połączenia się składników.
Składniki mokre:
5. Do wysokiej miski wbij jajka i je lekko roztrzep.
6. Dodaj mleko, olej i dokładnie wymieszaj łyżką.
7. Przelej do miski ze składnikami suchymi i ponownie wymieszaj.
Przygotowanie do pieczenia:
8. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni Celsjusza
9. Przygotuj foremkę na 24 mini muffinki (u mnie silikonowa).
10. Spryskaj olejem każdy dołek i nałóż porcje ciasta.
11. Na wierzchu posyp posiekanymi orzechami.
12. Włóż do piekarnika na 15 - 20 min i piecz, aż będą złoto-brązowe.
13. Po upieczeniu lekko przestudź, wyjmij z formy i podawaj do jedzenia.
Smacznego:)