Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i pyszne w wykonaniu ciasteczka z ciasta francuskiego i pachnącym cynamonem. Idealne na szybko do kawy. Polecam.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem

Składniki:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 dag masła lub margaryny
  • cukier trzcinowy według uznania
  • cynamon mielony według uznania

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem
1. Masło lub margarynę należy roztopić i lekko przestudzić.

2. Następnie ciasto rozwinąć na stolnicy i odłożyć je na około 10 minut żeby się ociepliło. Po tym czasie za pomocą pędzelka posmarować je obficie masłem lub margaryną, posypać cukrem trzcinowym i mielonym cynamonem według uznania. Następnie zawinąć jak roladę.

3. Tak wykonane ciasto kroimy w plasterki ostrym nożem i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.

4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przed około 25 minut do zrumienienia się.

5. Po upieczeniu studzimy i podajemy.