Sposób przygotowania:
Ślimaczki z ciasta francuskiego z cynamonem
1. Masło lub margarynę należy roztopić i lekko przestudzić.
2. Następnie ciasto rozwinąć na stolnicy i odłożyć je na około 10 minut żeby się ociepliło. Po tym czasie za pomocą pędzelka posmarować je obficie masłem lub margaryną, posypać cukrem trzcinowym i mielonym cynamonem według uznania. Następnie zawinąć jak roladę.
3. Tak wykonane ciasto kroimy w plasterki ostrym nożem i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przed około 25 minut do zrumienienia się.
5. Po upieczeniu studzimy i podajemy.
2. Następnie ciasto rozwinąć na stolnicy i odłożyć je na około 10 minut żeby się ociepliło. Po tym czasie za pomocą pędzelka posmarować je obficie masłem lub margaryną, posypać cukrem trzcinowym i mielonym cynamonem według uznania. Następnie zawinąć jak roladę.
3. Tak wykonane ciasto kroimy w plasterki ostrym nożem i układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przed około 25 minut do zrumienienia się.
5. Po upieczeniu studzimy i podajemy.