aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Ślimaczki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego.

Ślimaczki z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ślimaczki z serem

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 2-3 żółtka
  • 40 dag mielonego sera
  • ¾ szkl cukru
  • 2 cukry waniliowe
  • 1 budyń waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Ślimaczki z serem
Żółtka ucieramy z cukrami do białości. Dodajemy budyń ucieramy. Dodajemy porcjami ser ciągle miksując. Masę serową dzielimy na 2 części. Na jedno ciasto wykładamy połowę sera i zwijamy wzdłuż krótszego boku w rulon, następnie kroimy w kawałki około 1,5 centymetrowe. Układamy na formie wyścielonej papierem i posmarowanej tłuszczem, ciastem na formie, a nie serem. Pieczemy do 20 minut w 220 stopniach. Tak samo robimy drugie ciasto. Podawać można potrzepane cukrem pudrem.
Ślimaczki z serem
Żółtka ucieramy z cukrami do białości. Dodajemy budyń ucieramy. Dodajemy porcjami ser ciągle miksując.
Ślimaczki z serem
Masę serową dzielimy na 2 części. Na jedno ciasto wykładamy połowę sera.
Ślimaczki z serem
Ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku w rulon.
Ślimaczki z serem
Następnie kroimy w kawałki około 1,5 centymetrowe.

Tagi:

sery ciasto ser