lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Ślimaki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ślimaki z ciasta francuskiego to szybka przekąska na gorąco, a zarazem bardzo łatwa w przygotowaniu.

Ślimaki z ciasta francuskiego

Składniki:

Ślimaki z ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Ślimaki z ciasta francuskiego

ETAP 1:

Ślimaki z ciasta francuskiego
Ślimaki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem. Na to rozkładamy plastry szynki, a następnie plastry żółtego sera.

Ciasto zwijamy tworząc długi rulon. Rulon kroimy na mniejsze części tworząc ślimaki.

Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy ziołami prowansalskimi.

Pieczemy w 180 stopniach aż ślimaki się zarumienia.