Sposób przygotowania:
Pasztet wieprzowo-drobiowy
Warzywa obieramy. Do garnka wkładamy mięso, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryć mięso i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy.
Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwukrotnie. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem.
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Upieczone całkowicie wystudzimy.
Smacznego
Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwukrotnie. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem.
Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.
Upieczone całkowicie wystudzimy.
Smacznego