gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pasztet wieprzowo-drobiowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy to świetna propozycja na domowe smarowidło do pieczywa. Polecam przepis.

Pasztet wieprzowo-drobiowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet wieprzowo-drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet wieprzowo-drobiowy
Warzywa obieramy. Do garnka wkładamy mięso, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryć mięso i warzywa. Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy.

Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwukrotnie. Mięso przyprawiamy, dodajemy bulion z gotowania mięsa, jajka i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.

Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem. Wierzch również smarujemy olejem.

Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach.

Upieczone całkowicie wystudzimy.

Smacznego
Pasztet wieprzowo-drobiowy
Do garnka wkładamy mięso, warzywa ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą, tyle aby zakryć mięso i warzywa.
Pasztet wieprzowo-drobiowy
Gotujemy do miękkości na małym ogniu około 1,5 godziny. Wyjmujemy i studzimy. Mięso i warzywa mielimy przez maszynkę dwukrotnie.
Pasztet wieprzowo-drobiowy
Mięso przyprawiamy, dodajemy jajka i bułkę tartą, dokładnie mieszamy.
Pasztet wieprzowo-drobiowy
Masę wykładamy do keksówki (30x11) wysmarowanej olejem.