Sposób przygotowania:
Świąteczne przekąski z kapustą i grzybami
Kapustę i grzyby gotujemy do miękkości w osobnych garnkach. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ugotowaną kapustę i grzyby drobno kroimy.
Na patelnie podsmażamy cebule, dodajemy kapustę z grzybami i podsmażamy 5 minut, doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz i zwijamy w roladę.
Kroimy w plastry, przekładamy ślimaki na blachę.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 12-15 minut - do zarumienienia.
Na patelnie podsmażamy cebule, dodajemy kapustę z grzybami i podsmażamy 5 minut, doprawiamy sola i pieprzem. Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz i zwijamy w roladę.
Kroimy w plastry, przekładamy ślimaki na blachę.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 12-15 minut - do zarumienienia.