Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego
Grzyby moczyć w wodzie ok 1 godziny w szkl. wody i gotować ok 1 godziny. Kapustę poszatkować, zalać niewielką ilością wody i zagotować.
Odcedzić i ponownie zalać niewielką ilością wody. Dodać pokrojone grzyby wraz z woda w której się moczyły, przyprawy, posiekaną i usmażoną cebulkę.
Całość dusić do miękkości ok 40 minut. Gdy to konieczne, odparować z nadmiaru wody. Kapustę ostudzić i usunąć ziele ang. i liście laurowe. Płat ciasta francuskiego przeciąć wzdłuż na 2 płatu. Wzdłuż każdego na środku ułożyć farsz. Zwinąć w rulony.
Nacinać niewielkie romby, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec ok 20 min w 190 st. Podawać z barszczem czerwonym.
Odcedzić i ponownie zalać niewielką ilością wody. Dodać pokrojone grzyby wraz z woda w której się moczyły, przyprawy, posiekaną i usmażoną cebulkę.
Całość dusić do miękkości ok 40 minut. Gdy to konieczne, odparować z nadmiaru wody. Kapustę ostudzić i usunąć ziele ang. i liście laurowe. Płat ciasta francuskiego przeciąć wzdłuż na 2 płatu. Wzdłuż każdego na środku ułożyć farsz. Zwinąć w rulony.
Nacinać niewielkie romby, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec ok 20 min w 190 st. Podawać z barszczem czerwonym.
mocsłodkości
biedroneczki
Czekoladka 2
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki