zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Śliwki do ciasta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Śliwki do ciast i naleśników.......

Śliwki do ciasta

Składniki:

Śliwki do ciasta

 

  • 5 kg śliwek
  • 500 g cukru żelującego
  • 250 g cukru

 

Sposób przygotowania:

Śliwki do ciasta
Śliwki umyć, pokroić na połówki usunąć pestki. W dużym rondlu umieścić śliwki, dodać cukier żelujący, wymieszać i nastawić na ogień. Zagotować, zmniejszyć ogień i powoli gotować przez 3 minuty od zagotowania.Dodać cukier i gotować mieszając przez około 15 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków i szczelnie zamknąć.

Tagi:

śliwki