Sposób przygotowania:
Śliwki z cynamonem i słonecznikiem
Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia.
Umyte śliwki bez pestek ułożyć na środku, posypać cynamonem, cukrem.
Brzegi ciasta ponacinać nożyczkami na paski z 2 cm szerokości, nakładać na śliwki.
Pędzelkiem maczanym w zimnej wodzie posmarować ciasto i obficie posypać słonecznikiem.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wystudzone przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Umyte śliwki bez pestek ułożyć na środku, posypać cynamonem, cukrem.
Brzegi ciasta ponacinać nożyczkami na paski z 2 cm szerokości, nakładać na śliwki.
Pędzelkiem maczanym w zimnej wodzie posmarować ciasto i obficie posypać słonecznikiem.
Piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 40 minut, wystudzone przed podaniem posypać pudrem cukrem.
demisec
ziutula