Sposób przygotowania:
Kruche ze śliwkami, bezą oraz kruszonką
Mąkę wsypać do miski, dodać proszek do pieczenia, wymieszać.
Dodać margarynę lub masło, cukier oraz żółtka.
Posiekać nożem, następnie wyrobić ciasto.
Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na cieście rozłożyć umyte, osączone i przekrojone śliwki (przekrojeniem do góry).
Z białek ubić piane ze szczyptą soli i cukrem.
Piane rozłożyć na śliwkach.
Całość posypać kruszonką.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego 170 stopni i piec około 40 minut.
kruszonka;
mąkę wymieszać z masłem, cukrem oraz cukrem waniliowym.
Dodać margarynę lub masło, cukier oraz żółtka.
Posiekać nożem, następnie wyrobić ciasto.
Ciasto przełożyć do średniej wielkości blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na cieście rozłożyć umyte, osączone i przekrojone śliwki (przekrojeniem do góry).
Z białek ubić piane ze szczyptą soli i cukrem.
Piane rozłożyć na śliwkach.
Całość posypać kruszonką.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego 170 stopni i piec około 40 minut.
kruszonka;
mąkę wymieszać z masłem, cukrem oraz cukrem waniliowym.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi Justynko. Dziękuję;)
Aguska Motyczynska
BozenaMatuszczyk
Witam .
Tak oczywiście że można.
Aguska Motyczynska