Sposób przygotowania:
Ciasto ze śliwkami
Masło lub margarynę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas miksując dodawać żółtka. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy malano - jajecznej. Miksować do połączenia składników.
Średniej wielkości blaszkę wysmarować i wysypać bułką tartą.
Ciasto przelać do blaszki, lekko oprószyć mąką , na ciasto poukładać rozmrożone i odsączone na sitku śliwki skórką do dołu, posypać obficie kruszonką.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec od 40 - 50 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Kruszonka;
Bardzo miekkie masło dobrze wymieszać ( zagnieść ) z cukrem i mąką.
Średniej wielkości blaszkę wysmarować i wysypać bułką tartą.
Ciasto przelać do blaszki, lekko oprószyć mąką , na ciasto poukładać rozmrożone i odsączone na sitku śliwki skórką do dołu, posypać obficie kruszonką.
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec od 40 - 50 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Kruszonka;
Bardzo miekkie masło dobrze wymieszać ( zagnieść ) z cukrem i mąką.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Dzięki serdeczne;)
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justyna.;)