paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

śliwkowe oczka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

proste i przepyszne idealne jako dodatek do herbaty

śliwkowe oczka

Składniki:

śliwkowe oczka

 

  • 0,5 kg śliwek węgierek
  • 1,5 szkl mąki
  • 1 szkl maku
  • 1 szkl cukru
  • 20 dag masła
  • 4 jaja
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier pudrowy

 

Sposób przygotowania:

śliwkowe oczka
Roztop masło dodaj do niego cukier oraz mak. Wymieszaj, następnie ostudź. Do powstałej masy dodaj jaja, mąkę i proszek całość zmiksuj na gładką masę. Wylej całość na blaszkę. Na wierzch ciasta ułóż pokrojone w cwiartki, pozbawione pestek śliwki. Ciasto pieczemy 40 min w temp 180C. Po upieczeniu góre posypujemy cukrem pudrem

Tagi:

śliwki mak