marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Słodki miś.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Budyń ugotować i część wlać do formy w niektórych miejscach,resztę masy zabarwić czekoladą.Ugotować drugi budyń,dodać owoce,zastudzić.

Słodki miś.

Składniki:

Słodki miś.

 

  • (na 6 osób):
  • 1 l.mleka,
  • 100 g.cukru,
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego,
  • 80 g. czekolady,
  • 1 torebka budyniu truskawkowego,
  • 150 g.małych owoców sezonowych,
  • 2 całe obrane migdały,
  • 20 g.czekolady na polewę.

Sposób przygotowania:

Słodki miś.
Ugotować budyń waniliowy z pół litra mleka i 60g.cukru.Część bud-
-yniu wlać w boczne miejsca formy w kształcie misia(Łapki,nosek,brzuszek i łapki)W pozostałej masie rozpuścić czekoladę pokruszoną,masę wlać na stężały biały budyń w tortownicy.Ugotować drugi owocowy budyń z reszty mleka i cukru,
dodając owoce i podgrzać.Masę rozsmarować na stężałym w formie czekoladowym budyniu i odstawić do zastygnięcia.Jak stężeje,wyjąć z formy,oblać polewą z rozpuszczonej czekolady i dorobić oczy misiowi z migdałów.

Tagi:

mis czekolada