Sposób przygotowania:
Słodki tort naleśnikowy
Krem:
Do miski wlewamy śmietankę i wsypujemy śnieżkę, miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko w proszku i miksujemy przez chwilę.
Na talerzu układamy jeden naleśnik i smarujemy go 1 łyżką dżemu, na niego układamy drugiego naleśnika i smarujemy go łyżką kremu. Postępujemy tak z pozostałymi naleśnikami, smarując je na przemian dżemem i kremem. Ostatniego naleśnika nie smarujemy.
Do słoiczka wkładamy masło, pokruszoną czekoladę i mleko. Wkładamy słoiczek do mikrofalówki i podgrzewamy przez 30 sekund. Następnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy polewę do lekkiego przestygnięcia na kilka minut a następnie polewamy nią tort naleśnikowy.
Na jeszcze nie zastygniętą polewę posypujemy kolorową posypkę. Wstawiamy tort naleśnikowy do lodówki na kilka godzin.
Mój tort wyszedł nie wysoki bo smażyłam naleśniki na dużej patelni.
Do miski wlewamy śmietankę i wsypujemy śnieżkę, miksujemy na puszystą masę. Następnie dodajemy mleko w proszku i miksujemy przez chwilę.
Na talerzu układamy jeden naleśnik i smarujemy go 1 łyżką dżemu, na niego układamy drugiego naleśnika i smarujemy go łyżką kremu. Postępujemy tak z pozostałymi naleśnikami, smarując je na przemian dżemem i kremem. Ostatniego naleśnika nie smarujemy.
Do słoiczka wkładamy masło, pokruszoną czekoladę i mleko. Wkładamy słoiczek do mikrofalówki i podgrzewamy przez 30 sekund. Następnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy polewę do lekkiego przestygnięcia na kilka minut a następnie polewamy nią tort naleśnikowy.
Na jeszcze nie zastygniętą polewę posypujemy kolorową posypkę. Wstawiamy tort naleśnikowy do lodówki na kilka godzin.
Mój tort wyszedł nie wysoki bo smażyłam naleśniki na dużej patelni.