Sposób przygotowania:
Mini tort naleśnikowy
Do miski wsypujemy mąkę i wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli oraz cukier. Wlewamy mleko oraz wodę mineralną gazowaną. Z tych wszystkich składników przygotowujemy jednolite, gęściejsze ciasto naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Na środku układamy formę do jajek sadzonych. W jej środek ostrożnie wlewamy porcję ciasta naleśnikowego. Po kilku sekundach zdejmujemy z patelni formę do jajek ( ciasto już nie rozleje się po bokach i otrzymamy małe naleśniczki). Gdy jedna strona usmaży się, wówczas przewracamy naleśnika na drugą stronę i nadal chwilę smażymy. Tak postępujemy z następnymi naleśnikami. Z jeszcze ciepłych naleśników tworzymy fantazyjny tort. Na dolnym naleśniku rozsmarowujemy łyżkę dżemy i przykrywamy następnym naleśnikiem. Na nim rozsmarowujemy łyżkę serka i ponownie przykrywamy naleśnikiem, na nim ponownie dżem… Ostatnia warstwa to serek. Wierzch dekorujemy malinkami. Gotowy tort naleśnikowy podajemy na ciepło, wówczas najlepiej smakuje.