Alis17

Alis17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Słodkie bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszne małe bezy będą idealne na lekką słodką przekąskę :)

Słodkie bezy

Składniki:

Słodkie bezy

 

  • 5 białek,
  • 320 g drobnego cukru,
  • dosłownie szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Słodkie bezy
- białka ubijamy ze szczyptą soli, - gdy masa zacznie nabierać białego koloru powolutku, stopniowo zaczynamy dodawać cukier i nadal ubijamy białka aby powstała sztywna piana, - ubitą pianę przekładamy do szprycy i wyciskamy ślimaczki na uprzednio wysmarowaną margaryną blachę, - bezy pieczemy w nagrzanym do 160-170*C piekarniku, tak przez 40-45 minut. Smacznego! :)

Tagi:

bezy