Sposób przygotowania:
Słodkie muffinki z jarmużemETAP 1
Jarmuż obieramy z grubych łodyg. Tak przygotowany drobno siekamy nożem.
ETAP 2
Mąkę pszenną, orkiszową oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą.
ETAP 3
Jajka wybijamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy na puszystą masę. Do ubitych jajek wsypujemy sypkie składniki oraz wlewamy olej i mleko. Całość ponownie miksujemy.
ETAP 4
Do jednolitego ciasta dodajemy jarmuż. Ciasto ponownie miksujemy. Na koniec wsypujemy rodzynki. Łączymy je z ciastem już za pomocą łyżki.
ETAP 5
Gotowym ciastem wypełniamy papilotki do ¾ ich wysokości. Babeczki pieczemy około 25-30 minut w 180°C. Zrumienione wyjmujemy z piekarnika, studzimy i podajemy.
gusia1000