danijjel

danijjel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Słodkie winko ryżowe - SAKE

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super smaczne słodkie winko. Uwaga, łatwo wchodzi i kopie z zaskoczenia ;) Można pić na ciepło i na chłodno

Słodkie winko ryżowe - SAKE

Składniki:

Słodkie winko ryżowe - SAKE

 

 

Sposób przygotowania:

Słodkie winko ryżowe - SAKE
Wodę (przegotowaną) wymieszać z cukrem, ostudzić. Drożdże rozpuścić w letnim syropie i dodać reszte składników. Całość przelać do baniaka i nastawić jak zwykłe winko (rurka) Wino musi teraz postać w ciepłym miejscu przez 6 tygodni. Gdy odstoi swoje, można przecedzić i przelać do zakręcanych butelek. Winko można podawać na ciepło oraz na zimno :) Świetnie nadaje się do potraw mięsnych, rybnych i wszelkiego rodzaju potraw związanych z kuchnią japońską i chińską.Smacznego.

Tagi:

ryż