Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Słodko kwaśne ciasto rabarberowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

słodko kwaśne delikatne ciasto

Słodko kwaśne ciasto rabarberowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Słodko kwaśne ciasto rabarberowe

 

  • 5 jaj
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 budyń śmietankowy(może być waniliowy)
  • 3/4 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki mleka
  • 8 sztuk rabarberów

Sposób przygotowania:

Słodko kwaśne ciasto rabarberowe
Rabarber obieramy i kroimy w małe kawałki. Wkładamy do miski i posypuemy 3 łyżkami cukru. Odstawiamy. Do wysokiego naczynia wkładamy pierwsze 7 składników i miksując łączymy ze sobą na jednolitą masę. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na to wylewamy ciasto a na nie układamy rabarber, posypać delikatnie cukrem. Pieczemy 45 minut w temperaturze 200 stopni ale przed końcem jakieś 10 minut w temperaturze 180 by ciasto się wypiekło w środku a nie spaliło
Słodko kwaśne ciasto rabarberowe
już na talerzyku czeka a kawusię i zjedzenie