beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Słodko-kwaśne jajeczka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Zwykłe jajeczka w niezwykłym sosie

Słodko-kwaśne jajeczka

Składniki:

Słodko-kwaśne jajeczka

 

  • 8 jajek
  • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego "Łowicz"
  • 5-10 dag żółtego sera
  • 1 łyżka gęstego jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Słodko-kwaśne jajeczka
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić wzdłuż na połowy. Oprószyć solą i pieprzem. Żółty ser zetrzeć na tarce. Majonez połączyć z jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać do sosu słodko-kwaśnego. Wymieszać. Na głęboki półmisek wyłożyć przygotowany sos i zatapiać w bi przygotowane połówki jajek. Obsypać żółtym serem.