Sposób przygotowania:
Słodko-kwaśny kurczak balti
Kurczaka myjemy, kroimy w dość dużą kostkę. W misce łączymy 3 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki jogurtu greckiego, 1 łyżeczkę soli,1 i 1/2 łyżeczki garam masala, 1 łyżeczkę rozgniecionego czosnku, 2 łyżki cztni z mango, 1/2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczkę chilli. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. W głębokim rondlu rozgrzewamy 4 łyżki oleju kukurydzianego, zmniejszamy ogień, wlewamy przygotowaną wcześniej masę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 2 min. Dodajemy kurczaka i mieszamy, aż mięso pokryje się sosem. Dolewamy 2/3 kubka wody, aby rozcieńczyć sos i gotujemy 7 min. Wrzucamy świeże chilli i wlewamy 2 łyżki śmietany. Trzymamy na niewielkim ogniu jeszcze 2 minuty i podajemy. Smacznego!
Darth Vader
Lady Marmolada