Sposób przygotowania:
Słone kruche babeczki z pastą serową
Babeczki
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, solą, jajkami, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Rozwałkować cienko, wylepić babeczki, ponakłuwać widelcem dziurki. Piec w temp. 160 stopni ok. 20 minut.
Składniki pasty zmielić.
Do przybrania: pomidorki koktajlowe, kawałki sardynek z puszki lub filetów anchois, pomidory suszone, kawałki ogórka lub papryki konserwowej lub surowego, prażone na patelni migdały, plasterki salami itd. Zależnie od inwencji.
Warto kupić rękaw z końcówką aby pasta efektownie się układała na babeczkach.
Mąkę przesiać na stolnicę, posiekać z masłem, solą, jajkami, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Rozwałkować cienko, wylepić babeczki, ponakłuwać widelcem dziurki. Piec w temp. 160 stopni ok. 20 minut.
Składniki pasty zmielić.
Do przybrania: pomidorki koktajlowe, kawałki sardynek z puszki lub filetów anchois, pomidory suszone, kawałki ogórka lub papryki konserwowej lub surowego, prażone na patelni migdały, plasterki salami itd. Zależnie od inwencji.
Warto kupić rękaw z końcówką aby pasta efektownie się układała na babeczkach.
zuzi
lukrowanepierniczki