Sposób przygotowania:
Słoneczne warzywne placuszki z otrębami
Kaszę kukurydzianą ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Z kabaczka wydrążyć miąższ. Żeby było prościej najpierw podpiekłam kabaczka w piekarniku ok 10-15 minut w 130st a potem łyżka wydrążyłam miąższ. Pietruszkę i marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę - zalać niewielką ilością wrzątku aby straciła swój ostry smak. Warzywa przełożyć do miski z kabaczkiem. Wbić jajko. Dodać kaszkę kukurydzianą. Wymieszać. Teraz dosypujemy otręby. Mieszamy. Dodajemy mąkę kukurydzianą. Mieszamy. Solimy, pieprzymy do smaku. Smażymy najlepiej na oliwie z oliwek.
Renia (Kot w kuchni)