Wiech

Wiech

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 160]

Ślunski galert (galareta z nóżek)

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jedzom to wsziscy, w cołkiej Polsce, ale sie nie prziznajom. U nich to je galaretka abo "meduza" (a do tego "luneta").

Ślunski galert (galareta z nóżek) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ślunski galert (galareta z nóżek)

 

  • Na mało micha galertu weź:
  • dwie świńskie szłapy
  • jedna golona (najlepiyj zadnio, mo mo wiyncyj miynsa)
  • jarzina jak na rosół, ino dej wiencyj ziela i listków bobkowych
  • ze dwie łyżki łoctu.

Sposób przygotowania:

Ślunski galert (galareta z nóżek)
Świńskie szłapy umyj, golono tyż. Zalyj szłapy zimnom wodom i zagotuj. Kiej bydom wrzić, wciepnij golono. Warz wele godziny. Dołóż jarzina,dolyj trocha łoctu i warz dalyj, aż miynso bydzie mienkie. Wyciong miynso, porznij je na małe koncki. Uwarzono zupa przecydź. Miynso wciepej do miski i zalyj wywarem, łostudź. Łostudzone wsadż do lodówki i niy ruszej, aże nie zrobi sie gynste. Galert polej łoctym (nowomodne polywajom cytrynom) i podowej. Mie najlepiyj smakuje ze zymftem. A ćwiortka do tego nie zawadzi... ;-)
Ślunski galert (galareta z nóżek)
Etap 1
Ślunski galert (galareta z nóżek)
MIynso wciepej do miski i zalyj wywarem. Łostudź.