Sposób przygotowania:
Ślunski galert (galareta z nóżek)
Świńskie szłapy umyj, golono tyż. Zalyj szłapy zimnom wodom i zagotuj. Kiej bydom wrzić, wciepnij golono. Warz wele godziny. Dołóż jarzina,dolyj trocha łoctu i warz dalyj, aż miynso bydzie mienkie. Wyciong miynso, porznij je na małe koncki. Uwarzono zupa przecydź. Miynso wciepej do miski i zalyj wywarem, łostudź. Łostudzone wsadż do lodówki i niy ruszej, aże nie zrobi sie gynste. Galert polej łoctym (nowomodne polywajom cytrynom) i podowej. Mie najlepiyj smakuje ze zymftem. A ćwiortka do tego nie zawadzi... ;-)
zbysiowa
Wiech
Piyknie Ci dzienkuja, jo tyż!
Babciagramolka
zbysiowa
Nie uważam tego przepisu za żart, podoba mi się oryginalny opis, dla mnie jest zrozumiały. Ale faktycznie można by podać właściwy opis pod spodem:)
Wiech
A poza wszystkim - "szpas musi być" ;-)
Dziękuję za uwagi, ale chyba Wasi czytelnicy również dadzą radę.
P.S. Nawet Michel Morgan docenił gwarę - dostałem wyróżnienie w konkursie "Moje smaki z Michelem Morganem" za "ślunski łobiod"
Pzdr
Wiech
oszude
jaNina
Trzymej sie!
Wiech
Uważej, co byś nie trafioła na tych ze Zagłębio! ;-)