Sposób przygotowania:
Smaczne Grube Ciasto na Pizzę ( x2)
W średniej wielkości misce umieszczamy drożdże. Dodajemy szklanke zimnej wody i rozpuszczamy łyżeczką drożdze w wodzie. Następnie dodajemy łyzeczkę cukru. Mieszamy. Kolejno dodajemy 2 szklanki mąki, 3 łyżeczki oleju i szczyptę soli. Całość mieszamy dużą łyzką, az do momentu lekkiego wyrobienia ciasta. Nastepnie posypujemy ciasto resztą mąki i ugniatany w kulke przez ok 3 minut. Ciasto dzielimy na 2 równe kulki, lekko kropimy woda i przykrywamy sciereczką na 15-20 minut. Po tym czasie ciasto wyrośnie i jest gotowe do rozwałkowania ( wygniecenia) i pozostawienia na naoliwionej blaszce do pizzy. Dodajemy ulubione dodatki i wypiekay przez 15 minut w temperaturze 220 stopni.
Patty
Seba84
Naprawdę polecam
agnieszka32910