Sposób przygotowania:
Smaczne i szybkie ciasto ucierane ze śliwkami
Do naczynia wbić jajka, wsypać cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę i mikserem utrzeć do białości - masa ma być grudkowata, do masy wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połaczyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 25x20 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, duże śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki, układać gęsto na cieście.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie wystudzić.
Galaretkę wymieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą polać na śliwki, schować do lodówki.
Forma z papierem do pieczenia 25x20 cm, ciasto wyłożyć do formy, wygładzić wierzch, duże śliwki wypestkować i pokroić na ćwiartki, układać gęsto na cieście.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, w formie wystudzić.
Galaretkę wymieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą polać na śliwki, schować do lodówki.
biedroneczki
ziutula
Dziękuję i polecam.
mocsłodkości
ziutula
lukrowanepierniczki
ziutula
baza ciasta do wielu owoców, pozdrawiam...