Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Smaczne roladki ze szparagami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe roladki z jajecznym farszem i szparagami to doskonały duet pod względem smakowym.Idealne na uroczysty obiad

Smaczne roladki ze szparagami i jajkiem

Składniki:

Smaczne roladki ze szparagami i jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Smaczne roladki ze szparagami i jajkiem
1. Kroimy mięso w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. Gotujemy szparagi w osolonej wodzie.

3. Papryki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, do papryk wbijamy jajka, solimy i smażymy do chwili, kiedy uzyskamy gęstą konsystencje.

4. Farsz z jajek nakładamy łyżką na każdy kawałek mięsa i po kilka szparag.

5. Zwijamy robiąc roladki, panierujemy w rozkłóconym jajku oraz obtaczamy w bułce tartej.

6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

7. Roladki gotowe.

8. Smacznego