Sposób przygotowania:
Schabowe roladki ze szparagami
Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki, jeżeli są zbyt długie przecinamy na pół. Wkładamy do osolonej wody i gotujmy 5 - 8 minut od zagotowania się wody. Następnie odcedzamy i studzimy.
Schabowe kotlety rozbijamy tłuczkiem na płat, oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Na każdym kotlecie schabowym układamy plaster sera żółtego, a na ser kilka kawałków szparag.
Tak przygotowane płaty ciasno zwijamy w roladki spinając każdą wykałaczką. Roladki wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony aż roladki się przyrumienią. zrumienią .
Gdy roladki już się zrumienią podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy do drugiego dania lub jako przekąskę.
Schabowe kotlety rozbijamy tłuczkiem na płat, oprószamy solą i pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Na każdym kotlecie schabowym układamy plaster sera żółtego, a na ser kilka kawałków szparag.
Tak przygotowane płaty ciasno zwijamy w roladki spinając każdą wykałaczką. Roladki wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony aż roladki się przyrumienią. zrumienią .
Gdy roladki już się zrumienią podlewamy niewielką ilością ciepłej wody i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Po upieczeniu i lekkim wystudzeniu wyjmujemy wykałaczki.
Podajemy do drugiego dania lub jako przekąskę.
gusia1000