Sposób przygotowania:
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Filety rozkroić aby otrzymać większe płaty mięsa , przełożyć je do woreczka i delikatnie rozbić. Doprawić z obu stron i natrzeć rozgniecionym czosnkiem.
Mozzarelle pokroić na plasterki i ułożyć na mięsie, ze szparag odciąć końcówki i ułożyć na serze. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki przełożyć na wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40minut .
Przygotować marynatę : olej wymieszać z przyprawami. Podczas pieczenia posmarować roladkę z każdej strony.
Mozzarelle pokroić na plasterki i ułożyć na mięsie, ze szparag odciąć końcówki i ułożyć na serze. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki przełożyć na wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40minut .
Przygotować marynatę : olej wymieszać z przyprawami. Podczas pieczenia posmarować roladkę z każdej strony.
karola25