Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki ze szparagami i mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mamy sezon na szparagi wiec proponuje wam dziś roladki drobiowe ze szparagami i serem mozzarella. Polecam.

Roladki ze szparagami i mozzarellą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki ze szparagami i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szparagami i mozzarellą
Filety rozkroić aby otrzymać większe płaty mięsa , przełożyć je do woreczka i delikatnie rozbić. Doprawić z obu stron i natrzeć rozgniecionym czosnkiem.

Mozzarelle pokroić na plasterki i ułożyć na mięsie, ze szparag odciąć końcówki i ułożyć na serze. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki przełożyć na wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 40minut .

Przygotować marynatę : olej wymieszać z przyprawami. Podczas pieczenia posmarować roladkę z każdej strony. 
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Filety rozkroić aby otrzymać większe płaty mięsa , przełożyć je do woreczka i delikatnie rozbić. Doprawić
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Ze szparag odciąć zdrewniałe końcówki
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Na mięsie ułożyc plasterki sera i szparagi.
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Przygotować marynatę : olej wymieszać z przyprawami.
Roladki ze szparagami i mozzarellą
Podczas pieczenia posmarować roladkę z każdej strony.