Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybkie w przygotowaniu roladki nadziane suchą dobrą szynką oraz zdrowymi zielonymi szparagami podane z kaszą lub ziemniaczkami i surówką.

Roladki ze szparagami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Roladki ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze szparagami
Filety z kurczaka rozkroić tak, aby powstał większy płat mięsa, delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem.

Na mięso położyć 1-2 plasterki szynki, suche końcówki szparagów odciąć, przeciąć na pół i położyć na szynce.

Mięso zwinąć w roladkę i piąć wykałaczkami. Roladki o panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na małym ogniu, na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Roladki ze szparagami
Filety z kurczaka rozkroić tak aby powstał większy płat mięsa
Roladki ze szparagami
Mięso delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Roladki ze szparagami
Na mięso położyć 1-2 plasterki szynki , suche końcówki szparagów odciąć , przeciąć na pół i położyć na szynce.
Roladki ze szparagami
Mięso zwinąć w roladkę i piąć wykałaczkami
Roladki ze szparagami
. Roladki o panierować w mące , rozbełtanym jajku i bułce tartej.
Roladki ze szparagami