Sposób przygotowania:
Roladki ze szparagami
Filety z kurczaka rozkroić tak, aby powstał większy płat mięsa, delikatnie rozbić i oprószyć solą i pieprzem.
Na mięso położyć 1-2 plasterki szynki, suche końcówki szparagów odciąć, przeciąć na pół i położyć na szynce.
Mięso zwinąć w roladkę i piąć wykałaczkami. Roladki o panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na małym ogniu, na oleju z każdej strony na złoty kolor.
Na mięso położyć 1-2 plasterki szynki, suche końcówki szparagów odciąć, przeciąć na pół i położyć na szynce.
Mięso zwinąć w roladkę i piąć wykałaczkami. Roladki o panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Roladki smażyć na małym ogniu, na oleju z każdej strony na złoty kolor.