Sposób przygotowania:
Smaki włoski i polskie w jednym daniu- Ravioli
MAKARON 1. mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy dołek i wbijamy tam jaja, ekstrakt z szafranu oraz sól.
2. Zarabiamy ciasto z oliwą i pozostawiamy pod przykryciem na 20 minut. W tym czasie powstanie elastyczne ciasto ( wytworzy się siatka glutenowa), które będzie nam się ładnie płatować.
FARSZ 1. Upieczoną dynię mieszamy z serem i ziołami. Doprawiamy do smaku.
RAVIOLLI 1. Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko(musi być przeźroczyste). Na pasku 9 cm, kładziemy po jednej stronie kulki farszu w odstępach 1,5 cm. Zawijamy całość i formujemy raviolli.
2. Gotujemy w osolonym wrzątku, do momentu wypłynięcia.
3. Podajemy z otartym oscypkiem i palonym masłem.
2. Zarabiamy ciasto z oliwą i pozostawiamy pod przykryciem na 20 minut. W tym czasie powstanie elastyczne ciasto ( wytworzy się siatka glutenowa), które będzie nam się ładnie płatować.
FARSZ 1. Upieczoną dynię mieszamy z serem i ziołami. Doprawiamy do smaku.
RAVIOLLI 1. Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko(musi być przeźroczyste). Na pasku 9 cm, kładziemy po jednej stronie kulki farszu w odstępach 1,5 cm. Zawijamy całość i formujemy raviolli.
2. Gotujemy w osolonym wrzątku, do momentu wypłynięcia.
3. Podajemy z otartym oscypkiem i palonym masłem.