Sposób przygotowania:
Ravioli z dynią i serem
Mąkę przesiewamy i zagniatamy ciasto z jajkami i oliwą z oliwek. Zawijamy w folię i odkładamy na ok 30 min. Ser przeciskamy przez praskę, bądź rozgniatamy widelcem. Mieszamy razem z puree z dyni. Doprawiamy do smaku przyprawami i cukrem. Ciasto na ravioli dzielimy na 2-3 części. Tak jak nam wygodniej. Pozostałą cześć odkładamy przykrytą folią, tak aby nam nie obeschło. Podsypujemy delikatnie mąką i bardzo cienko wałkujemy. Wykrawamy mniejsze kółka. Na połowę z nich układamy po łyżeczce farszu i przykrywamy kolejnym krążkiem. Sklejamy dokładnie pozbawiając się powietrza. Wodę gotujemy w garnku, lekko solimy. Do wrzącej wody wkładamy nasze ravioli i gotujemy ok 2-3 min od momentu wypłynięcia. Podajemy polane roztopionym masłem, posypane delikatnie cukrem i posiekaną miętą.
kołczu
darmiona