Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Smalczyk fasolkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny warzywny smalczyk najlepiej smakuje ze świeżym jeszcze ciepłym pieczywem lub waflami ryżowymi.

Smalczyk fasolkowy

Składniki:

Smalczyk fasolkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Smalczyk fasolkowy
Fasolkę odcedzamy. Następnie miksujemy na gładką masę. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ją rumienimy. Zrumienioną cebulę dodajemy do zmiksowanej fasolki i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem, gałką, jalapeno, pokrzywą, gałką i majerankiem. Energicznie mieszamy. Przekładamy do słoiczków, ja włożyłam do małych plastikowych pudełeczek. Zostawiamy do zastygnięcia.