Sposób przygotowania:
Pasta z fasoli do chleba
Umytą fasolę zalewam zimną wodą i odstawiam na całą noc. Następnego dnia zagotowuję fasolę w garnku bez przykrycia, odlewam wodę, a fasolę zalewam świeżą, gorącą wodą. Tym razem gotuję fasolę pod przykryciem, aż fasola będzie miękka. Obrane i umyte cebule drobno siekam, a następnie smażę na rozgrzanej oliwie, pod koniec smażenia dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula jest usmażona na złoty kolor dodaję sól, pieprz, majeranek, pieprz kajeński i dokładnie mieszam. Ugotowaną i lekko przestudzoną fasolę rozdrabniam w malakserze. Następnie dokładnie mieszam z cebulą i wszystko jeszcze przez chwilę smażę cały czas mieszając. Jeśli to potrzebne jeszcze raz doprawiam do smaku pieprzem i pieprzem kajeńskim.