Sposób przygotowania:
Smalczyk z cebulką i kiełbaską
Słoninę schłodzić mocno, to ułatwi krojenie jej. Następnie pokroić ją w małą kostkę. Przełożyć do garnka o szerokim dnie. Postawić na ogień i powoli przetapiać słoninę. W między czasie obrać i pokroić w małą kostkę cebulę. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w malutką kostkę. Gdy wyczujecie moment,że wytapiane słoniny ma się ku końcowi dodać cebulę i dobrze wymieszać. Pozostawić na ogniu około 4-5 minut, co chwile mieszając. Następnie dodać kiełbasę i smażyć kolejne 4 minut pamiętając o mieszaniu. Zdjąć z ognia i dodać majeranek. Pozostawić w spokoju na około 10 minut a następnie przelać do wyparzonych i suchych słoiczków. Zostawić aż zastygnie i przełożyć do lodówki. Smacznego!
edytaha